Genel itibariyle nemli bölgelerde yetiştirilebilen mısır tek yıllık tarım bitkisidir. Ham yağ oranı yüksek olan mısırın her tanesi %3 yağ içermektedir. Mısır koçan üzerinde oluşur un, […]
Karma yem sanayiinde kullanımı oldukça yaygın ve önemli olan ürünlerden birisi ayçiçek küspesidir. Ayçiçek küspesi tadı ve kokusuyla tüm hayvanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Ülkemizde üretimi en […]
Mısır nişastası üretimi sırasında elde edilen üründür. Esas olarak nişastanın ayrılması sırasında elde edilen glütenden oluşur. Mısırdan nişasta üretimi aşamasında nişasta, kepek, öz, glüten olmak üzere […]
DDGS (Distillers Dried Grains with Solubles) Alternatif yem maddeleri arasında en fazla rağbet gören ürünlerden birisi olan DDGS, % 90 oranında mısırdan elde edilir. DDGS danelerin […]
Pirinç kepeği pirincin üst tabakasıdır. Tahıllarda, karışımlarda ve vitamin konsantrelerinde bir bileşendir ve hayvan yemlerinde kullanılmaktadır. Pirince rengini ve tadını veren pirinç kepeği, tiamin, niasin, vitamin […]
Soya fasulyesi küspesi zengin protein içeriğine sahiptir soya fasulyesinin işlenmesi ile ortaya çıkmaktadır. Özellikle hayvansal yemlerde ham madde olarak kullanımı yaygın olan soya küspesinin selüloz oranı […]
Taneleri malt ve yem olarak kullanılan önemli bir tahıl bitkisidir. Tarih öncesi devirlerdeki en önemli kültür bitkilerinden biri olmakla birlikte, ekonomik önemi olan bitkilerin başında gelmektedir. […]
Buğday; un ve yem üretiminde kullanılan temel bir besin kaynağıdır. Buğdayın en değerli bölümlerinden birisi olan kepek buğdayın öğütülmesi ile (koruyucu dış kısım) ortaya çıkar. Ağır […]